Wat voor type tuin past bij u?

Bedenk voordat u beplanting kiest voor uw tuin, wat voor tuin u eigenlijk wilt. Hieronder staan een drietal voorbeelden waar u aan kan denken…

Wilt u tot rust komen in uw tuin, kies dan voor veel groen in de tuin. Bomen zoals een berk of appelboom ,varens, hosta’s en andere vaste planten zijn hiervoor geschikt. Een mooi grasveld en een vijver of een ander waterelement maken het tot een geheel.  Met het geluid van kabbelend water op de achtergrond kunt u heerlijk ontspannen met een krantje en een kopje koffie.

 

 

 

 

 

 

Wilt u verwonderd en verrast worden in uw tuin dan neemt u exotische planten met bijzondere kleurige bloemen en vruchten. In een kas zet u in de winter de kuipen of potten neer. Voor het zelf kweken van tomaten, paprika’s en druiven heeft u in de kas genoeg ruimte. Met een zelf geperst sapje van uw eigen fruit begint u de dag met extra energie.

 

 

 

 

 

 

Bent u een dierenvriend dan hoort u graag het fluiten in de tuin van vogels, het zoemen van insecten en een kikker die springt in het water. Gebruik dan inheemse plantensoorten en stop (biologische) bollen in de grond. Voor insecten is de nectar van de bloemen namelijk een belangrijke voedselbron. Biologische bollen zijn niet bespoten met insecticiden. Met struiken gevuld met bessen lokt u vogels naar uw tuin. Voor de kikker neemt u een vijver(tje) die gelijk goed is voor de wateropvang. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de pagina Leven in de tuin (brengen)