Mijn manier van werken

Ik werk volgens de nieuwste inzichten namelijk duurzaam en natuurvriendelijk. Ik gebruik bij het tuinonderhoud uiteraard geen gif zoals Roundup. In de herfst haal ik blad weg van het gazon maar tussen de planten in de borders laat ik wat liggen. Bladeren die in de winter blijven liggen dienen als beschermlaag voor de wortels tegen vorst. Dit blad kan ook als schuilplaats dienen voor dieren zoals egels. En egels eten slakken. U kunt natuurlijk ook kiezen voor planten die minder aantrekkelijk zijn voor slakken zoals tuingeraniums.  Bij de Hortensia laat ik de bloemen zitten in de herfst waardoor er een mooi winterplaatje ontstaat als er sneeuw op ligt. Tevens voorkomt het invriezen van de stengels. Pas na de vorstperiode (meestal eind maart) snoei ik deze planten.

Bij het zoeken naar planten voor uw tuin kies ik bij voorkeur planten die bestand zijn tegen het veranderde klimaat met langdurige regenbuien en droge en warme zomers. Dit zijn bijvoorbeeld siergrassen maar ook sterke vaste planten zoals tuingeraniums. Daarbij vind ik het verder belangrijk om planten te kiezen die aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen en vogels. Hierbij let ik erop dat in uw tuin bijna het hele jaar bloemen te zien zijn en dat er voor de vogels bes dragende heesters aanwezig zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Mijn manier van werken”

 1. Hallo,
  Wij wonen sinds oktober jl. in ons nieuwe huis met grote tuin. Nu we hebben advies nodig en ook hulp om er weer iets moois van te maken.
  We zouden graag een afspraak maken om te kijken of we tot samenwerking kunnen komen.
  Met vriendelijke groeten,
  Tiggi & Mathijs Hekkelman
  0611924598

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *